Om mig

Dietist, psykologstudent, massör, kettlebells, yogainstruktör... Jag är en mångsysslare. Allt började väl med någon slags storslagen aptit på mat och intresse för hur kroppen och fram för allt hjärnan fungerar.


Träningsbakgrund
Sysslade med gymnastik och dylikt när jag var liten, men hittade aldrig någon glädje i lagidrott. Vid 13 års ålder slutade jag med gymnastik och började träna mer individuellt; yoga, löpning, klassiska gympapass och så småningom styrketräning. Har alltid upplevt att det är mentala spärrar som sätter stopp för mig när jag ska prestera i något sammanhang - nästan aldrig har jag känt mig fysiskt slut och inget pass oavsett intensitet känns heller "lätt". Livet är en kamp! Men när jag upptäckte styrketräningen och fram för allt kettlebells märkte jag att jag lättare kunde ta mig över gränser. Någonting med den typen av träning fick mig att våga mera vilket gjorde att jag utvecklade mig fysiskt och fick ökad tilltro på min egen förmåga. Jag började känna mig stark. Är därför ett stort fan av styrketräning idag!

Min gymnastikbakgrund har gjort sig påmind det senaste då jag blivit mer och mer intresserad av yoga och kroppsviktsträning. Handstående är verkligen det bästa jag vet just nu! Har även haft en hel del ryggbesvär under åren relaterat till en medfödd mild grad av skolios, men den verkar hålla sig i schack (för det mesta) när jag tränar mycket styrka, kettlebells och yoga.

Maten
I samband med gymnasiet blev jag vegetarian och intresserade mig för näringsinnehållet i maten och hur vi påverkas av olika koster, vilket drog mig till dietistutbildningen. Har alltid tänkt mycket på mat, började samla på recept när jag var runt 8 år... Ibland har det nästan blivit ett överdrivet fokus på mat (alla som följer mig på Instagram anar detta). Efter att jag genomgått dietistutbildning har jag återgått till en mera "blandkost" (har ännu inte lärt mig äta rött kött dock!) och har fått med mig ett mycket mer avslappnat förhållande till mat. Det ska vara gott att äta, man ska äta mat av bra kvalitet och träna regelbundet, då finns det även utrymme för lite själsmat! Sedan jag anammade en typ av periodiskt fasta där jag helt enkelt inte äter frukost, upplever jag ett ännu mer avspänt förhållande till mat, mindre "hungerrädsla" och även lyckats lägga på mig lite kvalitativ vikt det senaste året. När det kommer till min åsikt om olika dieter säger jag bara så här - det beror på. Individanpassning är svaret på det mesta!

Dietist blir psykolog
Läste till massör och yogainstruktör innan jag påbörjade dietistprogrammet och fortsatte sedan utbilda mig inom träning parallellt med universitetsstudierna. Startade upp mitt företag under sista terminen på dietistprogrammet och har sedan dess jobbat med träning, kostrådgivning samt jobbat som dietist på vårdcentral/närhälsa. Det jag upptäckte var att det var själva mötet med människor och beteendeförändringen jag var intresserad av. Jag ville även lära mig mer om mig själv. Mitt kost- och träningsfokus kändes för smalt, även om det är områden som jag fortfarande brinner för. I botten har det alltid varit psykologin som intresserat mig, jag behövde bara ta en omväg dit. All kunskap är bra kunskap och jag ångrar inte en sekund.

Jobb och studier
Idag jobbar jag extra som instruktör (yoga och kettlebells), utbildare och bloggansvarig för Nordic Wellness. Jag driver en enskild firma där jag jobbar som dietistkonsult/föreläsare/utbildare mot företag som exempelvis Fitnessmatkassen och Deep Bodywork, men även privata kunder som vill ha kostrådgivning. Jag masserar två dagar i veckan på Linnegatan fem .

Utöver detta läser jag Psykologprogrammet här i Göteborg. Psykologprogrammet har ett ganska märkvärdigt och högst unikt lärandemål - förbättrad självkännedom. Min förhoppning med den här bloggen är att den likt en dagbok ska fånga en del av min utveckling under studietiden och att jag ska få dela med mig av sådant jag finner intressant. Jag kommer därför skriva om allt från vardagliga funderingar, träning, mat till mina tankar om koströn och människans psykologi.

Mina utbildningar
  • Legitimerad Dietist, Göteborgs Universitet
  • Diplomerad massör, Axelsons Gymnastiska Institut Göteborg
  • Av Branchrådet Svensk Massage Certifierad massör
  • Tränare (opersonlig och personlig :))
  • RKC- instruktör (kettlebells)
  • Yogainstruktör, Global Yoga 
  • Student på Psykologprogrammet, Göteborgs Universitet


Följ mig gärna på facebooksidan de Goldsmith!


Fitnessmatkassen - ett  favoritprojekt! 

Från fjolårets styrketävling där jag äntligen sprängde 130 kg-gränsen i marklyft, det kändes gött!


Favoritövningen <3

Favoritredskapet <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar