onsdag 26 februari 2014

Tunga knäböj + spinning = ingen bra kombination

Haft en ansträngande och tidsmässigt krävande period i skolan, träningen har inte direkt bortprioriterats men liksom hamnat i bakgrunden. Jag kör på med Russian Squat Routine, inne på vecka 4 av 6 nu och det har börjat bli tyngre men känns ändå bra, känner mig betydligt tryggare i utförandet. Försöker utöver knäböjspassen även få till 1-2 spinningpass i veckan, snatch en gång per vecka och ett styrkepass med marklyft, pull-ups och bänkpress en gång per vecka. Lite yoga på det och jag har hamnat på en ganska bra nivå faktiskt, i alla fall så som min situation ser ut just nu. På grund av lite (okej då, otroligt mycket) spänningar i axlar och bröstrygg relaterar till allt för många timmar av tentaplugg har jag fokuserat på rörlighetsträning av det området och funderat på att vila från snatchen under ett par veckor. David föreslog att jag kanske skulle testa på ett annat kettlebellskomplex där inte snatch igår, inte en helt dum idé faktiskt, även om det känns motigt att släppa snatchen helt. Jag är rädd att den går förlorad,  men innerst inne är jag fullt medveten att en viloperiod säkert kan göra gott, även för tekniken. Svårt att applicera dessa självklara principer på sig själv ibland.

Mina knäböjspass sedan sista rapporteringen:

Week 2
Tisdag 11/2 
55 kg  (80%) - 6 x (4)
Torsdag 13/2
55 kg (80%) - 6 x (2)
Lördag 15/2 
55 kg (80%) - 6 x (5)

Week 3
Måndag 17/2 
55 kg (80%) - 6 x (2)
Onsdag 19/2
55 kg (80%) - 6 x (6)
Fredag 21/2 
55 kg (80%) - 6 x (2)

Week 4 
Tisdag 25/2 
60 kg (80%) - 5 x (5)

Sista passet körde jag alltså igår. Var på gymmet 45 min innan det planerade spinningpasset och "passade på" att köra mina knäböj när jag såg att stången var ledig. Var ju så taggad över att äntligen få öka vikten och tänkte att det inte var så farligt att köra bägge passen intill varandra. I vanliga fall separerar jag konditions- och styrkepassen, så jag tänkte att det inte gjorde något att bryta mot min egen regel en enda gång, vad är det värsta som kan hända? Helt idiotiskt resonerat, det var något av det värsta jag gjort i gymmet. Var helt dränerad av energi på spinningpasset, nästan så jag fick avbryta flera gånger. Jag kunde definitivt inte ta ut mig lika mycket som jag brukar på spinningen och var helt orkeslös resten av kvällen. Dessutom kan man fråga sig hur återhämtad jag nu blev från knäböjspasset och om det hade gjort skillnad styrkemässigt om jag istället hade hoppat spinningen och bara fokuserat på knäböjen, ätit och gått hem. Jag åt inte ens något mellan passen, nästan så jag skäms!

Detta var alltså ett för mig, mindre optimalt sätt att schemalägga träningen.  Det fick mig att må dåligt och prestera sämre, men ibland måste man bryta mot reglerna för att inse varför man satt upp dom över huvud taget. Från och med nu - inga dubbelpass av detta slag för mig, det tummar på kvaliteten och jag är dessutom rädd att jag förlorar en träningseffekt. Dessutom ska jag bli bättre på att äta direkt inpå passen. Over and out.

Livräddare just nu: Min nya fina, pedagogiska, sköna, Liforme-yogamatta! Monika Björn på Linnégatan fem är är återförsäljare för dig som vill ha en alldeles egen. 


God lax! Utan fitnessmatkassen vore jag torsk på vardagar! (pun indended) Det får vardagen att gå ihop och ger mig ett lugn över att jag vet att jag får i mig näringsrik, hemlagad mat och samtidigt går det snabbt och enkelt att tillreda. En väldigt bra grej, även om jag är lite partisk i frågan. /Fitnessmatkassens dietist  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar