torsdag 13 mars 2014

Knäböj i Göteborg, dietistjobb i Italien, bröllop i Lund

Russian Squat Routine

Redan inne på sista veckan  av Russian Squat Routine och det känns bra. Målet var inte endast att bli starkare generellt utan att också "hitta hem" till övningen specifikt, få den att kännas bekväm och trygg igen. Våga gå djupt när det är tungt. Än så länge har det varit givande, mycket tryggare i mitt utförande samtidigt som jag märker att jag har vissa tendenser som säkert hade mått bra av lite teknisk träning. Jag kanske behöver en utomstående tränare för att ta mig vidare. Uppskattar att RSR- upplägget är så styrt och specifikt, bara att gå till gymmet och göra det. Skönt när jag haft mycket annat att tänka på. Men ska jag vara helt ärlig så har jag nog underskattat mitt max (1RM), för det är inte hemskt tungt, bara tungt. Till helgen kommer jag maxa, det känns lite nervöst faktiskt!

RSR, sedan sista updateringen

Week 4, RSR
Onsdag
55 kg (80%) - 6 x (2)
Fredag
62,5 kg (90 %) - 4 x 4

Week 5, RSR
Måndag
55 kg (80%) - 6 x (2)
Onsdag
67, 5 (95 %) - 3 x (3)
Söndag
55 kg (80%) - 6 x (2)

Week 6, RSR
Tisdag
70 kg (100%) - 2 x 2 - PR!

Har även sprungit utomhus för första gången efter mitt löparknä yttrade sig i Hawaii. En kort och opretentiös runda i Slottsskogen, ca 20 minuter i lagom fart. Gjorde inte ont, men spände lite kring knät i nedförsbackarna. Får ta det lugnt och progressivt. Men det var väldigt skönt att få träna utomhus igen, dags att dra igång lite kroppsviktsträning ute snart tror jag.

Tränat lite pull-ups, varianter av handstående samt handstand push-ups. Axlarna känns rörligare vilket ger mig mer stabilitet i övningarna, troligen tack vare att jag inkorporerat mer yoga i min vardag. Kul med lite framgång, känns som jag stått och stampat på samma ställe ett bra tag nu.

Sötpotatis

Förra veckan skrev jag ett jämförande inlägg på Nordic Wellness blogg om näringsskillnaden (fram för allt kom det till att handla om likheten!) mellan vanlig potatis och sötpotatis. Det inlägget kan du läsa här. Kontentan? Det är lätt att ryckas med när ett visst livsmedel vinner popularitet. Sällan är näringsfördelarna så dramatiska som det framställs. Dessutom finns det som jag ser det miljömässiga och ekonomiska aspekter som man behöver ta hänsyn till vid den här typen av jämförelse. Sötpotatis har längre transportsträcka och ett dyrare kilopris.

Recept på spenatsoppa

På tal om mat så har många frågat mig om den där goda spenatsoppan jag la upp bilder på på instagram förra veckan. Den är löjligt enkel att slänga ihop men samtidigt god och näringsrik! Har faktiskt postat receptet och näringsvärdet på Nordic Wellness blogg en tid sedan, ta en kik: Spenatsoppa.  Här om dagen boostade jag den med broccoli, bytte ut matlagningsgrädden mot en färskost med smak av ruccola och åt knäckebröd med hummus, kalkon, mozzarella, tomat och grönt till - också en vinnare!Italien 

Förra veckan smet jag iväg till Italien på en intensivutbildning för ett nytt dietistuppdrag. Förutom att jag fick äta massa god mat, njuta av fantastiska vyer och varmt väder känns det väldigt roligt att sysselsätta mig med lite fler dietistjobb det här året. Jag tror det är viktigt att hålla igång det yrkesspecifika, utifall man skulle vilja återuppta professionen "på riktigt" längre fram. Dessutom är det väldigt, väldigt kul! Har haft lite beslutsångest kring hur jag vill fördela min tid, men det börjar landa nu. Dietistrollen är viktig för mig att hålla igång.

Ett smakprov av maten. Tur att jag gillar att röra på mig, med min aptit och smak för det goda! :)


Lund

Avslutade veckan på med att åka till Lund och delta på Daniel Richter (f.d. Matsson, aka Styrkelabbet) och Malin Richter. Ett väldigt fint bröllop, tacksam för att vi fick vara med på detta, tack!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar