onsdag 28 maj 2014

Uppdatering och en lite längre handståendesekvens (film!)

Wow. Det här med att hålla igång bloggen var svårare än jag trodde, får liksom ingen rutin på det. Samtidigt saknar jag att skriva av mig, det är ett så bra sätt att få lite distans över framför allt min träning. Så vi ger det ett försök till!

För att förtydliga. Eftersom det här är en blogg som ska ge mig peace of mind så kommer jag skriva av mig om min träning, likt en träningslogg men även med funderingar som kan bli off-topic emallanåt (MAAAAAT och recept). Men huvudfokus ligger alltså på träning, min träning! Du är välkommen att följa mig men förstår om du är ointresserad av denna lite smått egocentriska blogg :)

För dig som är mest intresserad av kostbiten så skriver jag faktiskt en hel del på Nordic Wellness Hälsoblogg. Ett ypperligt sätt att hålla igång min dietisthjärna, faktiskt jätteskoj att få nörda in sig på det nutritionella emellanåt. Kolla gärna in det senaste jag har skrivit om socker och stevia!Del 1
Del 2 

Träning var det, just det.

Sedan sista gången jag checkade in här har jag varit på Yoga Games, fantastiskt givande! Tog med mig lillasystern Alexis som blev störtkär i yoga. Tror vi fick till 6 pass på en dag, så hon fick testa på det mesta och träningsvärken levde kvar en bra stund även för mig. Personligen fick jag upp ögonen för Rusty Wells och Mackenzie Miller, 2 instruktörer jag ska se till att följa framöver, helt suveräna. Efteråt frågade David Alexis hur det var: "alltså, det var SÅ bra, det har förändrat mitt liv" varpå David responderar "det går över". Och lite så är det efter en yogaupplevelse, en är fylld av ny inspiration, känner sig stark, smidig och lugn men sedan börjar vardagen igen och en rycks med i vardagstankar och rutiner. Man måste definitivt jobba för att inkorporerar ny vanor, även om det är vanor man mår bra av.
Det fina vädret och nya löparskor har fått det att spritta i löparnerven. Obeskrivligt lycklig över att mitt knä inte gör det minsta ont utan verkar nöjd med mina 2-3 löppass i veckan i blandad terräng. Springer främst i Änggårdsbergen just nu men även Skatås då och då. Hade för övrigt inbrott i bilen sist jag var i Skatås, verkligen inte kul, blev av med mycket. Tydligen ett av Göteborgs mest inbrottsbenägna platser, se upp med dina värdesaker! När det gäller löpningen så har jag inget fokus på tempo just nu, springer för det mesta utan klocka faktiskt, jätteskönt. Men snart börjat väl tävlingsinstinkten göra sig hörd och då ryker min Garmin fram igen för att peppa.

Skivstångsträningen går okej. Står lite och stampar på samma plats känns det som, börjar bli otålig. Kroppsviktsträningen är det si och så med, handstående känns SUPER, maghjul likaså men har väldigt långt kvar till att fixa mina första levers. David däremot briljerar med en fantastiskt snygg progression på framför allt backlever. Mår lite illa av avund, fast är mest inspirerad.

Träningsveckan so far!

MÅNDAG
Morgonjogg i Änggårdsbergen
Sprang fel 2 gånger, lite frustrerande. Fick till 4 jobbiga backar! Ca 45 min.

Bodybalance
Ett spontant rörlighetspass, gjorde gott, har slarvat med stretch det senaste.

TISDAG
Kettlebell snatch 
Vikt: 20 kg
Set 5 x 10/10
1 min vila mellan set
Tot: 100 snatch, 2000 kg
Inte snatchat på EVIGHETER säker 2 månader eftersom jag haft en diffus smärta i axel och bröstrygg. Kändes jättebra! Träningsvärk idag, men i övrigt mår jag fint.

Calisthenic
Lite utomhuslek, mest handstående, bryggor och burpees

ONSDAG

Knäböj
40 kg - 10
50 kg - 10
60 kg - 5, 5
62,5 kg - 5, 5, 5
67, 5 kg - 1, 1, 1

Pull-ups
11, 8, 9, 6, 5

Abwheel
Full standing rollout: 1, 1, 1, 3, 5 (PR!)

....och så lite skin the cat, handstand och annat godis.

RPM
Väldigt bra för mig som har en rastlös period men som samtidigt måste passa mig för att springa för ofta.

Sjukt nöjd med maghjulet, min första femma! Noterade även att jag kommer lite längre ner i mina rollouts, "abs to the grass" eller något. Har tagit ett steg tillbaka på knäböjen, men känner mig snart redo att öka igen. Pull-ups känns bra, faktiskt riktigt bra.

På tal om en bra känsla så har jag haft kul med mina handståenden det sista. Förut har det alltid varit balansen som begränsar hur länge jag kan stå fritt, men nu har det skett en förändring där det faktiskt hinner bli jobbigt innan jag ramlar ner. Stort för mig! Lyckades få en av mina handståendesekvenser förra veckan på film, jag vet att jag har stått längre än så här, men ca 40 sekunder är inte illa pinkat ändå. Har som mål att stå 1 minut innan min 25-årsdag om en månad. Har lite svårt att hitta jämvikt på filmen och det hade varit intressant att lära sig hitta en neutral linjering av nacken, men allt har sin tid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar