lördag 3 maj 2014

Återupplivning av sierrabloggen

Då var det dags att dra igång min privata blogg igen. Wohoo!

Eftersom jag jobbar som skribent för Hälsobloggen på Nordic Wellness och haft rätt mycket på både skolfronten och med olika dietistuppdrag har jag valt att inte lägga tid på den här bloggen den senaste tiden. Skönt att få lägga den åt sidan lite. Eller inte... Det är ju väldigt skönt att få skriva av sig för att få distans och perspektiv, nästan lite terapeutiskt. Dessutom är det skönt att få skriva det man känner för utan krav på ett visst innehåll. Därför har jag börjat igen. Min träning och mat är ju något jag tänker på rätt mycket och det är ju ur den synvinkeln jag kommer skriva här. Lite mer utförliga artiklar om kost och sånt kommer jag skriva på Hälsobloggen, här kommer jag istället samla lite mer vardagliga tankar, inblick i min träning och en hel del om mat.

Lästips: Se min kvargserie på Hälsobloggen!

Del 1
Del 2
Del 3

Träningsmässigt har jag haft en riktigt bra period, trots ett späckat schema (jobbar bäst under press!). Har hittat ett tvåveckorsupplägg som passar mig bra. Då hinner jag göra mycket utan att träna varje dag. Under en sådan 14 dagars träningsperiod hinner jag exempelvis med 2 pass marklyft, 3 pass knäböj, 2 pass pull-ups, 2 pass bänkpress och en hel del kroppsviktsträning. Njuter lite extra av löpningen just nu, då mitt knä äntligen blivit bra och det fina vädret gör löpturerna mycket inbjudande. Ungefär 4 pass löpning blir det under varje period, men jag varierar underlaget och springer ganska korta sträckor för att inte reta upp knäet igen.  

Just fredagar har visat sig vara bra styrketräningsdagar för mig, med lite fredagsfeeling funkar det mesta helt enkelt. Igår var inget undantag. Då fick jag till följande: 

Knäböj
Bodyweight (BW) - 40 reps
20 kg - 10 
50 kg - 10 
60 kg - 5  
65 kg - 5 x (5)

Marklyft
70 kg - 10 reps
100 kg - 5
110 - 4 x (4)
115 - 2 x (3)

Dips
BW - 15 reps
+ 10kg - 5
+ 20 kg - 5 x (1)

Handstand practice

Just knäböjen har jag verkligen haft svårt att ta mig vidare med, allt över 60 kg har känts väldigt tungt och främmande, verkligen min akilleshäl. Jobbat mot 5x5 på 65 kg länge och igår funkade det! Skönt att ha tagit sig över den etappen, nu känns det faktiskt som om det är möjligt att en dag bli stark i knäböj. Ge mig ett par år bara :) Marklyften går framåt. Nästa mål är 5 x 5 på 115 kg. Efter dessa monsterövningar gick dipsen inte alls bra, hade tänkt filma dips med 25 kg (mitt max) men det gick inte alls. En annan dag. 

Har jag berättat att jag tagit en paus från IF förresten? Det gör att jag kan träna på morgonen utan att vara helt slut resten av dagen samt att jag får njuta av FRUKOST. Havregrynsgröt med frukt och bär, knäckemacka med ett löskokt ägg och hett kaffe, det äter jag i princip varje dag. Efter morgonens 6 km runda satt det som en smäck. Just nu passar det här mig riktigt bra. 


Havregrynsgröt med banan, blåbär och sojamjölk. 
Sportknäcke med ett ägg och kaffe i Hawaiii-muggen. 
På ballkongen. I solen. Post-running. Gött. 
1 kommentar:

 1. Hej!

  Tack för att du är dig själv!
  Antar du följande utmaning?
  http://www.toughest.se/

  Med vänlig hälsning

  SvaraRadera