söndag 23 mars 2014

75 kg knäböj, TRX-film och dietistuppdrag i Bergen

Då har jag varit ute och rest igen! 

Denna gång som utställare på de Nordiska dietistdagarna i Bergen, Norge. Jag måste erkänna att jag tycker det är kul att få åka omkring och vistas i dietsttäta miljöer, jag gillar att röra på mig geografiskt och känner att det är nyttigt att hålla igång dietistjobbet och hänga med i forskningssvängarna. Konferensen var givande, trivs förvånansvärt bra i rollen även om det ibland är lite väl långt utanför trygghetszonen. Hann även delta på flera föreläsningar, Ingrid Larsson presenterade SBU:s rapport Mat vid fetma och berättade hur de praktiskt gått tillväga när de skrev översiktsartikeln. Hilde Brekke presenterade LEVA studien som precis avslutades, med spännande fynd. Den senaste studien kring vegankost i Finland uppvisade sina, inte så optimistiska, resultat där i princip alla veganer i studien hade brist på B12, D-vitamin, selen och jod, trots att många tog tillskott. Sedan han jag även delta på några föreläsningar där norsk fisk var det heta ämnet. Nackdelen med att åka bort är att det är lätt att komma ur fas gällande träningen. Ett smidigt sätt hålla igång även på resande fot är att ha med en TRX i resväskan, perfekt för att få till en genomkörare på hotellrummet när man tröttnat på att göra solhälsningar och armhävningar! En annan negativ konsekvens av mina affärsresor är att jag gör David till gräsänkling. I ett försök att köpa förlåtelse köper jag hem alkohol och Toblerone varje gång jag passerar en taxfree. Det börjar bli en hel del choklad och vin hemma nu.

2 TRX-pass jag underhöll kroppen med under Bergenvisiten. 

1) 500 reps

5 varv av följande, på tid:
20 TRX row
20 TRX cheast press
20 TRX biceps curl
20 TRX triceps press
20 TRX plyometric squats (upphopp med extra skjuts ,))

2) 5 Favoriter

5 varv av följande, på tid:
5 HSPU 
20 Air squat
5/5 assited pistol squats
5/5 TRX reversed lounge 
10 TRX plank to peak

TRX-film:En gigantisk fördel är att jag får äta så bra mat. I Norge blev det en hel del fisk. Hittade till en suverän fiskrestaurang, Enhjorningen på Bryggen. När jag reser tar jag även IF-paus så jag får käka frukost, bara en sån sak! 

Efter 3 dagar i Bergen med energiöverskott och en veckas vila från skivstången var det dags att testa att maxa i knäböjen. Har ju avslutat Russian Squat Routine så nu var det upp till bevis. David följde med och passade, det var skönt. Jag är ju kass på att filma (ni såg ju TRX filmen ovan ;)) men David är desto bättre. Här ser ni mitt försök på 75 kg, 5 kg över max. Knäböj är verkligen min akilleshäl, så det här är jag riktigt nöjd med. Fick en sådan kick att jag körde på med marklyft efteråt. 

Back squat
(Lång vila mellan set)
50 kg - 10
60 kg - 6
65 kg - 2, 2, 2
70 kg - 2
72, 5 kg - 1
75 kg - 1, 1, 1 PR!
65 kg - 5, 5

Squat-film:


Deadlift
60 kg - 10
90kg - 5
100 kg - 5, 5
110 kg - 3, 3, 3

Benchpress
50 kg - 5, 5
55 kg - 5, 5, 5

..... och  så en liten lördagspromenad med David i Botaniska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar