fredag 27 december 2013

Trasigt knä, TRX och Luau - julen 2013

MÅNDAG
På morgonlöpturen fick jag en konstig sensation i mitt vänstra knä. Efteråt gjorde det faktiskt ont och jag klarade inte att gå nedför trappor. Inte så märkligt när jag tänker efter, är ju ovan vid löpning och har sprungit mycket sedan jag kommit hit. Jag har inte sprungit några långa sträckor, men oftare än jag är van och mestadels på asfalt och i vanliga tunnsulade nikeskor. Får vila från löpningen tills vidare helt enkelt, lite tråkigt. Tog det lugnt resten av dagen, mest sol och bad. Sedan skrev jag i princip klart första utkastet till mitt fördjupningsarbete. Riktigt nöjd med den insatsen faktiskt! Trodde inte jag skulle hitta motivation till att plugga men det har gått rätt bra faktiskt, istället för att läsa skönlitteratur har jag läst kurslitteratur.

TISDAG
Julafton! Knät kändes ok så länge jag inte springer eller går nedför, så det blev ett TRX-pass i parken. Här en liten sekvens med ett bålfokus. Sedan blev det en båtresa till den privatägda ön Lanai, riktigt häftigt faktiskt.ONDSAG
Juldagen! Det är ju först på juldagen man firar jul i USA, så det gjorde även vi. Lite presenter, bad och sedan Luau. Blev även lite kroppsviktsträning i lekplatsen.


Regnat en del det senaste, då får man stå ut med den här vyn. 

 Maui Blue <3

Efter många om och men godtog de mitt svenska id och trodde på att jag var över 21. 

 Äntligen åkte långklänningarna fram! :)

 Kalua pig. Inte min favoriträtt precis men Lomi Lomi-laxen var riktigt god!

 Ja, det började regna...!

Svårt med poncho....

 Hula hula

Fire dance

Familjefotot!


TORSDAG
Upptäckte att jag kan springa i sand utan smärta, så det blev ett kort intervallpass på stranden följt av lite handstående. Skönt att få ta ut sig, började bli rastlös i kroppen. Sedan blev det shopping (förvånansvärt bra shopping här) och bio. Besökte även Iao needle (Kūkaemoku), ett historiskt landmärke i Maui. 1790 utspelade sig nämligen slaget mellan Kamehamea och Mauis arme här vilket var avgörande i sammanslagningen av de olika Hawaiianska öarna. Det sägs att slaget var så blodigt att alla kroppar och allt blod som spilldes orsakade stopp i floden som rinner igenom dalen... Ett populärt turistmål idag.Jobbigare än det ser ut. 

Regnbågsträning!

Iao needle (Kūkaemoku)


FREDAG
Tränade lite TRX och pull-ups på morgonen och åt en riktigt god frukost. Kommer faktiskt sakna att äta frukost när jag kommer tillbaka till mina vanliga rutiner, känns lite vemodigt. Men överlag mår jag faktiskt bäst av att äta mera sällan och senare på dagen. Njuter så länge jag kan. På tal om mat åt vi himmelskt goda tacos på Maui Tacos idag.... Imorgon ska vi snorkla, vandra och paddla kajak!


Maui Tacos. Bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar